Venemaa hakkab Belgorodi piiriküladest lapsi evakueerima (2)

Postimees
Copy
Mürsk keset Šebekino asulat
Mürsk keset Šebekino asulat Foto: GOVERNOR OF BELGOROD REGION / EPA / SCANPIX

Venemaa teatas kavatsusest evakueerida Belgorodi küladest üha intensiivsemaks muutuvate piiriüleste rünnakute tõttu sadu lapsi.

«Me hakkame täna evakueerima lapsi Šebekino ja Graivoroni piirkonnast,» teatas Belgorodi kuberner Vjatšeslav Gladkov Telegramis.

Kuberneri sõnul viiakse esimesed 300 last umbes 250 kilomeetri kaugusele Voroneži linna.

Gladkov märkis, et olukord on halvenenud Šebekino asulas, mida tabas täna kell 3.15 suurtükilöök. Kuberner jagas sotsiaalmeedias pilti põlenud autodest ja mürsust, mis oli maandunud keset teed. «Tänu jumalale keegi ei hukkunud,» lausus Gladkov. Ta lisas, et rünnakus sai viga neli inimest.

Viimatised rünnakud Belgorodi oblasti piiriäärsetele aladele kaasnevad Kiievi valmistumisega suureks vastupealetungiks Vene positsioonidele.

«Olukord teeb üsna suurt muret,» märkis Kremli kõneisik Dmitri Peskov Belgorodi rünnakuid kommenteerides. «Me ei ole kuulnud seni läänelt sõnagi hukkamõistu kohta,» kurtis ta ja lisas, et võetakse meetmeid.

Viimaste nädalate jooksul on saanud pihta mitu Venemaa kütusehoidlat. Täna teatasid Krasnodari võimud, et droonirünnak tabas Ilski naftarafineerimistehast. Piirkond on alates mai algusest juba kahe rünnakuga pihta saanud.

Möödunud nädalal toimus sõja algusest alates suurim piiriülene reid Ukrainast Venemaale, mis päädis kaks päeva kestnud kokkupõrgetega Belgorodi piiriäärsetes asulates.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles