Lääneriigid mõistsid hukka kahe valgevenelase hukkamise

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Minski metrooplahvatuse korraldamise eest hukatud Dmitri Konovalov (seisab vasakul) ja Vladislav Kovaljov (seisab paremal) mullu septembris kohtusaalis.
Minski metrooplahvatuse korraldamise eest hukatud Dmitri Konovalov (seisab vasakul) ja Vladislav Kovaljov (seisab paremal) mullu septembris kohtusaalis. Foto: SCANPIX

Lääneriigid kritiseerisid Valgevene võime 15 ohvrit nõudnud pommiplahvatuse korraldajate hukkamise pärast.

Valgevene ülemkohus karistas mullu 11. aprillil Minski Oktjabrskaja metroojaamas toimunud ja 15 inimelu nõudnud plahvatuse korraldamises ja mitmetes teistes kuritegudes süüdi mõistetud Dmitri Konovalovit ja Vladislav Kovaljovi mullu novembris surmanuhtlusega. Mõlemad mehed lasti maha möödunud nädalal, nende täpne surma kuupäev on avalikkusele teadmata.

Euroopa Liit, mille mitmed liidrid palusid Valgevene presidendil Aleksandr Lukašenkal kahele süüalusele armu anda, võib nüüd aga kehtestada Minskile veelgi karmimad sanktsioonid, teatas Vene päevaleht Kommersant täna.

Minskilt palusid kahele süüdimõistetule armu anda nii ELi välisasjade esindaja Catherine Ashton, Saksamaa liidukantsler Angela Merkel kui ka Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee.

Samas on mitmed vaatlejad leidnud, et Lukašenka otsus kahele süüdimõistetule mitte armu anda, on Minski vastus ELi sanktsioonidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles