Vanglajuhid lükkasid tagasi Navalnõi nõudmise kongis känguru pidada

Copy
Aleksei Navalnõi videosilla vahendusel Moskva kohtu kuulamisel
Aleksei Navalnõi videosilla vahendusel Moskva kohtu kuulamisel Foto: Moscow City Court press service / AFP / Scanpix

Vene vangistatud opositsiooniliider Aleksei Navalnõi avaldas reedel väljavõtted kirjavahetusest vanglajuhtidega, kirjeldades üksikasjalikult oma sarkastilisi nõudmisi, nagu näiteks pudel puskarit, balalaika ja isegi känguru. Kõik tema taotlused lükati tagasi.

Vanglaametnike vastused postitas Navalnõi sotsiaalmeediakontole ilmselt tema meeskond. Opositsioonijuht on alates möödunud suvest veetnud peaaegu 180 päeva üksikvangistuses Vladimiri oblasti karistuskoloonias nr 6.

46-aastane Navalnõi kannab üheksa-aastast vanglakaristust süüdistuste alusel, mis tema sõnul on fabritseeritud vastuseks katsetele paljastada ametnike korruptsioon ja korraldada meeleavaldusi Kremli vastu. Navalnõi peeti kinni 2021. aasta jaanuaris, kui ta naasis Moskvasse närvimürgirünnaku järgselt ravilt Saksamaal.

«Kui istud üksikkambris ja sul on vähe meelelahutust, saad administratsiooniga kirjavahetuses lõbusalt aega veeta,» kirjutas Navalnõi.

Tema tagasilükatud taotluste hulgas olid megafon vangile lähedalasuvas kambris, «et ta saaks veelgi valjemini karjuda», ja auhind teisele kinnipeetavale, kes «tappis mehe paljaste kätega».

Tagasi lükati ka puskari ja balalaika soov. Erilist nördimust väljendas Navalnõi selle üle, et tal keelati oma kongi võtta känguru. Poliitiku sõnul võivad kinnipeetavad lemmiklooma pidada, kui vangla juhtkond seda lubab.

«Ma jätkan võitlust oma võõrandamatu õiguse eest omada känguru,» kirjutas Navalnõi sarkastiliselt oma sotsiaalmeedia postituses.

Navalnõi tähistab pühapäeval oma 47. sünnipäeva ning tema meeskond on kutsunud tema toetajaid üles teda meeleavaldustega toetama.

Navalnõid ootab 6. juunil uus kohtuistung süüdistatuna äärmusluses, mis võimaldab ta 30 aastaks vangi jätta. Uurija sõnul ootab teda ees ka eraldi sõjaväekohus terrorismisüüdistuste alusel, mis võivad kaasa tuua eluaegse vanglakaristuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles