Indias sai rongiõnnetuses surma vähemalt 288 inimest

Copy
Päästetöötajad India Odisha osariigis Balasores, kus rongiõnnetus nõudis ligi 300 inimese elu.
Päästetöötajad India Odisha osariigis Balasores, kus rongiõnnetus nõudis ligi 300 inimese elu. Foto: DIBYANGSHU SARKAR / AFP / Scanpix

India viimaste kümnendite rängimas rongiõnnetuses sai reedel kahe reisirongi kokkupõrkes surma üle 280 ja vigastada umbes 900 inimest, päästjate sõnul ei ole enam lootust leida ellujäänuid.

Õnnetus leidis aset reede õhtul Odisha osariigis Kolkatast umbes 220 kilomeetri kaugusel edelas. Kokkupõrke asjaolude suhtes on algatatud uurimine.

Laupäeva hommikuks oli rusudest välja toodud vähemalt 280 surnukeha, ütles Odisha päästeameti juht Sudhanshu Sarangi. Haiglatesse on toimetatud üle 800 vigastatu, kellest paljude seisund on kriitiline.

«Ellujäänuid leidsime kella 22.00-ni reede õhtul. Pärast seda oleme leidnud vaid surnukehi,» ütles päästeameti juht.

Raudteeministeeriumi kõneisik Amithabh Sharma ütles, et kokku põrkas kaks reisirongi, ühel paiskus rööbastelt välja 10-12 ning teisel kolm vagunit. India ajakirjanduse teatel oli katastroofiga seotud ka üks kaubarong, kuid võimud ei ole seda kinnitanud.

«Päästemeeskonnad on endiselt sündmuskohal ja kõik on hõivatud inimeste päästmisega, mistõttu pole üksikasjad veel selged,» selgitas kohaliku politsei esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles