KEELEVÄÄRATUS ⟩ USA presidendiks ihkav Nikki Haley nimetas vajalikuks jõudude ühendamist Venemaaga (5)

Copy
USA vabariiklaste presidendikandidaadiks pürgiv Nikki Haley eile kohtumisel valijatega Iowa osariigis Des Moinesis
USA vabariiklaste presidendikandidaadiks pürgiv Nikki Haley eile kohtumisel valijatega Iowa osariigis Des Moinesis Foto: DAVE KAUP / REUTERS / SCANPIX

USA vabariiklaste presidendikandidaadiks pürgiv Nikki Haley andis intervjuus mõista, et Ameerika Ühendriigid peavad üleilmse julgeoleku nimel ühendama jõud väljaspool Euroopat asuvate maadega, nende seas Venemaaga. Tema kampaaniameeskond nimetas avaldust hiljem keelevääratuseks.

Haley ütles sel nädalal kohaliku telejaama WMUR-TV eetris, et USA peaks maailma piirkondadest pöörama rohkem tähelepanu araabia maadele, sest Washingtonil on nende tuge vaja vastasseisus Iraaniga.

«Te näete, kuidas Saudi Araabia sõlmib Hiinaga tehinguid, see ei ole meile hea. Meil on vaja, et nad oleksid meiega, ja selleks tuleb meil joonduda teiste, Venemaa, Austraalia, Jaapani ja Iisraeli järgi,» lisas Haley. «Me peame hakkama keskenduma liitlastele, kes meil on peale eurooplaste, ja veenduma, et meil on rohkem sõpru – esiteks meie vajaduste rahuldamiseks, et me ei sõltuks vaenlasest energia või ravimite või millegi muu osas, ja teiseks, et me ehitaksime neid liite, et maailm oleks turvalisem.»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles