Venemaal suri üksteist inimest siidrimürgitusse (1)

Copy
Alkoholipood Venemaal. Foto on illustratiivne.
Alkoholipood Venemaal. Foto on illustratiivne. Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP/SCANPIX

Venemaal Uljanovski ja Samara oblastis suri üksteist inimest siidrimürgitusse, mürgistusjuhtumeid on ühtekokku vähemalt 24, teatas täna Vene tarbijakaitseamet Rospotrebnadzor.

«Pärast teabe laekumist siidrist saadud mürgituse juhtumite kohta võttis Rospotrebnadzori Uljanovski oblasti osakond viivitamatult kasutusele meetmed. Alustati mürgitusjuhtumite uurimist, rakendatakse meetmeid toodete ringlusest kõrvaldamiseks ja müügi peatamiseks,» teatas ametkond ajakirjanikele.

Uljanovski oblastis on surrogaatalkoholimürgistuse tagajärjel hukkunute arv tõusnud üheksani. Veel kaks surmajuhtumit on Samara oblastis ja kaks Udmurtia elanikku on kriitilises seisundis.

Esialgsetel andmetel saadi mürgitus pärast Samara oblastis valmistatud ja Uljanovski oblastis poeketi «Territorija Piva» kauplustest ostetud siidri «Mister Sidr» joomist.

Rospotrebnadzor kutsub üles mitte tarbima selle kaubamärgi tooteid enne uurimise lõppu.

Uljanovski oblasti Dimitrovgradi linnapea Andrei Bolšakov ütles varem, et rohkem kui tosin linnaelanikku pöördus pärast lahja alkohoolse joogi tarvitamist mürgitusnähtudega arstide poole, neist kuus surid, ülejäänud on intensiivravis.

Siidri tarnis poeketi «Territorija Piva» kauplustesse Samara piirkonna Krasnoglinski rajooni ettevõtja. Hetkel käivad tema ettevõttes uurimistoimingud, ärimees on kinni peetud.

Uljanovski oblasti üheksale surmaga lõppenud mürgituse juhtumile lisandus veel kaks Samara oblastis – kõik seotud Samaras toodetud vaadisiidri pruukimisega.

«Esialgsetel andmetel suri ööl vastu 5. juunit Samara oblastis Novokuibõševskis kaks inimest tundmatu aine mürgituse tagajärjel,» edastas juurdluskomitee piirkonnaosakonna pressiteenistus.

Algatati kriminaalasi. Oblastiprokuratuuri pressiteenistuse teatel alustati alkohoolsete ja alkoholi sisaldavate toodete tootmist ja ringlust käsitlevate õigusaktide täitmise kontrollimist.

Samara võimud teatasid varem võltsitud alkohoolse siidri «Mister Sidr» võimalikust müügist, kutsudes elanikke üles vältima selle joogi ostmist ja tarbimist.

Uljanovski oblasti kuberner Aleksei Russkihh kirjutas Telegramis, et oblastis on viimastel andmetel mürgituse saanud 22 inimest.

«Jooki müüdi kraanist, see toodi piirkonda 30-liitristes vaatides. Praeguseks on korrakaitsjad selle toote meie oblastis arestinud,» kirjutas ta.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles