EHITUSPRAHT JA TRAFOÕLI ⟩ Soome meedia: Eestisse viidi ebaseaduslikult tuhandeid tonne jäätmeid (2)

Copy
Keskkonnainspektorite jaoks pole harvad juhud, kui ehituspraht ja muu sodi leiab koha isetekkelistel prügimägedel. Foto on illustratiivne
Keskkonnainspektorite jaoks pole harvad juhud, kui ehituspraht ja muu sodi leiab koha isetekkelistel prügimägedel. Foto on illustratiivne Foto: Keskkonnaamet

Soome riikliku uurimisbüroo koostöö Eesti ametivõimudega paljastas Soome ja Eesti vahel toimuva ebaseadusliku jäätmeveo, vahendab Yle. 

Täna algab Lääne-Uusimaa ringkonnakohtus raskete keskkonnakuritegudega seotud menetlus.

Soome riikliku uurimisbüroo (NBI) koostöö Eesti ametivõimudega paljastas, et Soome ja Eesti vahel veeti ebaseaduslikult tuhandeid tonne jäätmeid. Uurijad usuvad, et eesmärk oli jäätmeveoga seotud maksete vältimine.

Esialgne uurimine hõlmas 70 vedu – kokku umbes 1700 tonni ehitusjäätmeid, mis viidi kuue kuu jooksul Soomest Eestisse ilma nõuetekohaste lubadeta. NBI selgitas, et samad kahtlusalused olid ajavahemikul 2018. aasta maist kuni 2019. aasta novembrini vedanud Soomest Eestisse ka umbes 860 tonni ohtlikuks jäätmeks liigitatud trafoõli. 

Kolmas kahtlustatav kuritegu hõlmas 26 ebaseaduslikku vedu, mille käigus saadeti Eestist Soome umbes 670 tonni õlijäätmeid.

NBI kahtlustab, et tegevuses osales kuus isikut ja seitse ettevõtet mõlemast riigist. 

Kõik süüdistatavad on süüdistusi eitanud, ütlesid prokurörid.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles