Hiina ja Vene lennukid tegid ühispatrulle Jaapani ja Ida-Hiina meredel

Copy
Hiina hävitaja. Pilt on illustreeriv.
Hiina hävitaja. Pilt on illustreeriv. Foto: An Ni / Xinhua via AP / Scanpix

​Hiina ja Venemaa õhujõud sooritasid teisipäeval ühispatrulle Jaapani mere ja Ida-Hiina mere kohal, kajastas Pekingi hääletoru Xinhua.

«Kaks sõjaväge korraldasid kuuenda ühise õhupatrulli, mis on kooskõlas Hiina ja Venemaa vahelise iga-aastase sõjalise koostöö plaaniga,» vahendas riiklik uudisteagentuur kaitseministeeriumi teadet, kuid ei andnud täpsemat teavet.

Lõuna-Korea ütles, et neli Vene ja neli Hiina sõjalennukit sisenes riigi õhutõrje tuvastustsooni (ADIZ), mistõttu saadeti neile vastu hävituslennukid.

«Me saatsime õhujõudude hävitajad läbi viima taktikalisi samme, et olla valmis erakorralise olukorra puhul,» ütles Lõuna-Korea kindralstaap.

Kaheksa välismaist sõjalennukit ei rikkunud Lõuna-Korea õhuruumi, lisas kindralstaap teates.

USA välisministeeriumi kõneisik Vedant Patel ütles vastuseks küsimusele Vene ja Hiina sõjalennukite ühispatrullide kohta, et Ühendriigid on pühendunud koostööle Jaapani ja Lõuna-Koreaga «vaba ja avatud India ja Vaikse ookeani» suunas ning et liitlased on tähelepanelikud igasuguste tegevuste suhtes, mida saab tõlgendada kui «destabiliseerivaid või hoolimatuid».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles