Leht: Putini mõjukaim liitlane Medvedevi valitsuses tööle ei hakka

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene peaminister Vladimir Putin (paremal) koos oma asetäitja Igor Setšiniga.
Vene peaminister Vladimir Putin (paremal) koos oma asetäitja Igor Setšiniga. Foto: SCANPIX

Venemaa presidendiks valitud Vladimir Putini mõjukaim ametnik praeguses valitsuses – asepeaminister Igor Setšin ei jätka oma tööd, kui Dmitri Medvedevist saab valitsusjuht, kirjutas täna mõjukas ärileht Vedomosti.

Setšini lahkumist kinnitas väljaandele neli sõltumatut föderaalametnikku.

«Medvedev ja Setšin ei saa koos töötada, see on meditsiiniline fakt. Nad ei või üksteist silmaotsastki kannatada,» selgitas üks allikas.

Teine osutas omakorda, et Setšin on liiga mõjuvõimas, hakkab Medvedevi valitsuses domineerima, mis on viimase jaoks vastuvõetamatu.

Setšin on Putinile lähedane isik, nad töötavad üheskoos alates 1990. aastatest, mil mõlemad olid Peterburi linnavalitsuse ametnikud.

«Putin on kõik need aastad võtnud Setšinit kuulda ning usaldanud talle kõige keerulisemaid asju. Vedomosti küsimusele, mille eest ta Setšinit hindab, kuulutas Putin hetkegi mõtlemata: «Professionaalsuse, haarde ja oskuse pärast viia asju lõpuni.»,» osutab leht.

Setšini võimalike mantlipärijate seas nimetasid allikad kõige sagedamini 1998. aastal põgusalt valitsust juhtinud ning praegu riikliku tuumaenergiakorporatsiooni Rosatom juhina töötava Sergei Kirijenko nime.

Vedomosti allikate hinnangul võib Kreml Kirijenkot valides demonstreerida ideoloogiate vahetust – riiklikult kapitalismilt liberalismi juurde.

Leht viitab ka sellele, et Putin kiitis hiljuti Kirijenkot avalikult: «Üks Paremjõudude liidreid, endine, meil juhib Rosatomit, töötab hiilgavalt.»

Putini pressiesindaja Dmitri Peskov keeldus allikate väiteid kommenteerimast. Medvedevi pressiesindaja Natalja Timakova aga kinnitas, et läbirääkimised tulevase valitsuse koosseisu ja struktuuri üle käivad eranditult Putini ja Medvedevi vahel ning et tulemustest on praegu vara rääkida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles