AUS TÖÖ Berliin hüvitab lõbumajale tekitatud mainekahju

Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Berliini võimud maksavad Artemise bordellile läbiotsimise ja eelarvamuslike pressiteadete eest valurahaks 250 000 eurot, vahendab Deutsche Welle. 

Artemise bordelli operaatorid algatasid 2016. aastal toimunud läbiotsimise järel kaks kohtuasju. Linnavalitsus vabandas lõbumaja töötajate ennatlike kinnipidamiste ning pressikonverentsil tehtud eelarvamuslike avalduste eest. 

Sajad Berliini politseinikud korraldasid 2016. aastal Westkreuz'i lähedal asuvas «saunas» läbiotsimise ning kahtlustasid asutust inimkaubanduses, maksudest kõrvalehoidumises ja muude rikkumistes.

Pressikonverentsil tegid prokurörid viiteid organiseeritud kuritegevusele, kuid süüdistusi ei suudetud tõestada ja Berliini piirkonnakohus ei võtnud 2018. aastal prokuratuuri süüdistust isegi menetlusse.

Bordelli kaks operaatorit kaebasid seejärel linna alusetute kinnipidamise eest kohtusse.

«Berliini linnavalitsus vabandab kohtueelsete kinnipidamiste ja märkimisväärse kahju eest, mida süüdistatavad tollal läbiotsimise, süüdistuste ja prokuratuuri avalduste tõttu kannatasid,» teatas linna administratsioon eile. 

Aastaid kestnud kohtuvõitlus

Eelmise aasta detsembris otsustas Berliini apellatsioonikohus, et prokuratuuri poolt pressikonverentsil tehtud kommentaarid olid eelarvamuslikud, liialdatud, räiged ja ametikohustusi ületavad. See kohustas linnavalitsust maksma 100 000 eurot kahjutasu.

Kuid ettevõtjad algatasid hagi ka alusetute kinnipidamise eest ja nõudsid linna kohtuhalduse teatel oluliselt suuremat summat.

Avalik vabandus ja 250 000 euro suurune hüvitis on osa linna ja bordelliettevõtjate vahel sõlmitud kokkuleppest. Juhtum on nüüdseks lõpetatud.

Ettevõtjate advokaat Margarete Gräfin von Galen sõnul on kokkulepe märk õigusriigi põhimõtete taastamisest. Väidetavalt jagatakse summa toona kinnipeetud naistöötajate ning asutuse valitud heategevusorganisatsiooni vahel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles