Saksamaa esitab kliimaaktivistele ligi 600 kahjunõuet

Postimees
Copy
Saksa kliimaaktivistide loosung gaasielektrijaama 141 meetri kõrguse korstna otsas Erlangenis 29. märtsil.
Saksa kliimaaktivistide loosung gaasielektrijaama 141 meetri kõrguse korstna otsas Erlangenis 29. märtsil. Foto: Daniel Löb

Saksamaa esitas kliimaaktivistile ligi 600 erinevat vara kahjustamise ning liikluse häirimisega seotud õigusrikkumist, vahendab Deutsche Welle. 

Saksamaa siseministeeriumi teatel on nende tähelepanu all Letzte Generation (Viimane Põlvkond) 740 liiget, kes on toime pannud 580 seadusrikkumist, teatas Saksa nädalaleht Bild am Sonntag. 

«Rühmitus üritab sakslaste kliimateadlikkust parandada end tänavatele liimides või avalikku vara kahjustades,» sõnas siseminister Nancy Faeser ajalehele. 

Politsei sekkumist kaitstes tegi Faeser selgeks, et aktivistid ei ole seadusest kõrgemal. Rühma poolt kasutatavatele protestimeetoditele viidates sõnas siseminister, et see keskkonna kaitsmisele kaasa ei aita. 

Kliimaaktivistid väidavad, et seadust rikuvad hoopis ettevõtted, ametnikud ja üksikisikud, kes võtavad ebapiisavaid meetmeid keskkonna kaitsmiseks ja suurendavad kliimamuutuste katastroofiliste tulevaste mõjude tõenäosust.

Rühmitus on võtnud vastutuse nii liiklusblokaadide kui kunstiteostele supi viskamiste eest. Maalid olid klaasiga kaitstud ja kahjustada ei saanud. 

Üks rühma liige sai eelmisel nädalal Hamburgi ülikooli toimunud meeleavalduse käigus vara kahjustamise eest 400-eurose trahvi. 

Saksamaa politsei kahtlustas aktiviste kuritegelike ettevõtmiste rahastamisele kaasaaitamises ning viis rühmitusele kuuluvates hoones eelmisel kuul läbi mitmeid reide.

Viimane Põlvkond nõuab Saksamaa valitsuselt kiiremat tegutsemist ja konkreetsema plaani koostamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles