Kolmandik Saksa noori mehi peab naistevastast vägivalda vastuvõetavaks (2)

Copy
Saksamaa lipp
Saksamaa lipp Foto: Caro/Sorge/Scanpix

Enam kui kolmandik noori mehi Saksamaal leiab, et vägivald naiste vastu on «vastuvõetav», selgub küsitlusest, mida soolise võrdsuse aktivistid nimetasid pühapäeval «šokeerivaks».

Kokku vastas 33 protsenti mehi vanuses 18–35 eluaastat, et peavad «vastuvõetavaks», kui aeg-ajalt «nende käsi libiseb» tüli jooksul naissoost elukaaslastega, selgub küsitlusest, mille avaldab esmaspäeval ajalehtede väljaandja Funke.

Vastanuist 34 protsenti tunnistas, et on olnud naiste vastu vägivaldne.

Tulemus on «šokeeriv», ütles Karsten Kassner Föderaalsest Meeste Foorumist, katusorganisatsioonist, mis toetab soolist võrdsust.

«Probleemne on see, et kolmandik küsitletud meestest näitab naistevastast vägivalda tühisena. See peab kiiresti muutuma,» ütles ta Funke ajalehtedele.

Üleriiklik küsitlus, mille puhul usutleti 1000 meest ja 1000 naist vanuses 18–35 eluaastat, oli laste abiorganisatsiooni Rahvusvaheline Plaan Saksamaa tellimus ning see viidi läbi 9.–21. märtsini.

Lisaks selgus küsitlusest, et 52 protsenti meestest usub enda rolli olevat suhtes peamise toitja oma ning et nende elukaaslane peaks valdavalt hoidma silma peal majapidamisel.

Veidi alla poole vastanuist (48 protsenti) väljendas võõristust avalikkuses homoseksuaalsuse väljanäitamise pärast, öeldes, et nad tundsid olevat sellest «häiritud».

«Traditsioonilised soorollid on jätkuvalt inimeste peas sügavale juurdunud,» ütles Rahvusvahelise Plaani Saksamaa kõneisik Alexandra Tschacher Funke grupile.

Saksamaal langes 2021. aastal koduvägivalla ohvriks enam kui 115 000 naist ehk 13 naist igas tunnis, selgub riigipolitsei andmetest. Sama aasta statistikast nähtub, et kokku kaotas oma elu 301 naist kas praeguse või endise elukaaslase käe läbi.

Justiitsminister Marco Buschmann ütles eelmine aasta, et püüab läbi suruda seadusemuudatusi, millega karistataks vägivalda naiste vastu senisest karmimalt. Ta lisas, et sellist teguviisi ei saa pisendada ega nimetada «eraviisiliseks tragöödiaks».

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles