ÜLEVAADE Vanema õe loodustarkus päästis Colombia džunglis nädalaid ekselnud neli last

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Colombia õhuväe sõdurid annavad meditsiiniabi ühele enam kui viis nädalat omapäi džunglis vastu pidanud lapsele, kes toimetati lennukiga pealinna Bogotásse. 
Colombia õhuväe sõdurid annavad meditsiiniabi ühele enam kui viis nädalat omapäi džunglis vastu pidanud lapsele, kes toimetati lennukiga pealinna Bogotásse. Foto: Colombia õhuvägi/Reuters/Scanpix

Mai hakul lennuõnnetuse järel Colombia vihmametsa omapäi jäänud neli uitoto põlisrahva hulka kuuluvat õde-venda pidasid päästjate saabumiseni vastu tänu perekonna jagatud džunglitarkustele.

Eelkõige tõstsid riigivõimud kangelasena esile lastest vanimat, 14-aastast Leslyt, kes oli vestlustest vanaemaga pannud kõrva taha hulga teadmisi, kuidas leida vihmametsas söödavaid vilju ja puhast vett ning vältida ohtlikke taimi ja loomi, vahendas The Guardian. Samuti oli tüdruk õppinud ema kõrval, kes lennuõnnetuses hukkus, kuidas väiksemate õdede-vendade eest hoolitseda, ning teadis ka, kuidas päikese järgi orienteeruda.

«Meil tuleb tunnustada nii tema vaprust kui ka juhioskusi,» lausus Colombia kaitseminister Iván Velásquez tüdruku kohta, kui külastas üleeile pealinna Bogotá sõjaväehaiglas alatoitumusest ja väiksematest vigastustest toibuvaid lapsi. «Võime öelda, et tänu tema hoolele ning teadmistele džungli kohta, jäid kolm nooremat venda-õde ellu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles