Leedu siseminister teatas tagasiastumisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu lipp
Leedu lipp Foto: SCANPIX

Leedu siseminister Raimundas Palaitis teatas täna tagasiastumisest.

«Nähes nii keerulist olukorda leian, et minu isik ei tohiks takistada Leedul edasi liikumast, ning seetõttu esitan lähiajal lahkumisavalduse,» ütles minister pärast kohtumist president Dalia Grybauskaite ja peaminister Andrius Kubiliusega.

Samas kinnitas ta, et ei kahetse oma otsust vallandada kaks finantskuritegude uurimisteenistuse (FCIS) juhti.

Kubilius kiitis Palaitise lahkumisotsust, kuid leidis, et seda pidanuks tegema varem.

«Hindan positiivselt ministri avaldust. Vastu võetud otsus lubab koalitsioonil jätkata ühist tööd. Olnuks parem, kui see otsus oleks tehtud varem,» ütles valitsusjuht.

President Grybauskaite, kes nädal varem ei rahuldanud peaministri ettepanekut siseministri vallandamisest, pidas oma tollast keeldumist õigeks: «Ma ei vallandanud minister Palaitist, sest minu hinnangul – ja siin lähevad meie arvamused peaministriga pisut lahku – käitus ta finantskuritegude uurimisteenistuse töötajaid vallandades täies vastavuses seadusega.»

Palaitis vallandas FCISi endise direktori Vitalijus Gailiuse ja tema asetäitja Vytautas Giržadase 15. veebruaril julgeolekuameti soovitusel. Julgeolekuamet uuris võimalikku infoleket Snorase panga kohta enne selle riigistamist.

Praeguseks on FCIS saanud uue juhi, reedel lõppenud konkursi võitis Kęstutis Jucevičius, kes seni töötas ametkonna eriülesannete valitsuse operatiivtegevuse osakonna ülemana.

Gailius on oma vallandamise kohtus vaidlustanud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles