Venemaa riigiduuma hääletas sookorrigeerimise keelamise poolt

Copy
Julgeolekujõud Peterburi Pride'il. 3. august 2019.
Julgeolekujõud Peterburi Pride'il. 3. august 2019. Foto: Anton Vaganov/Reuters/Scanpix

Vene parlamendi alamkoda hääletas täna eelnõu poolt keelata sookorrigeerimine, kinnistades sellega riigi pööret konservatiivsuse poole, samal ajal kui käib agressioonisõda Ukraina vastu.

Surve LGBTQ+ kogukonnale on Venemaal kasvanud alates kallaletungist Ukrainale, mida Moskva kujutab sageli kui eksistentsiaalset heitlust lääne liberaalsete väärtuste vastu.

Duumasaadikud kiitsid esimesel lugemisel heaks eelnõu, mis keelab «meditsiinilised protseduurid, mille eesmärk on muuta isiku sugu» ja «soovahetuse ametliku registreerimise ilma operatsioonita», teatati riigiduuma veebilehel.

Avalduses märgiti, et valitsus määrab kindlaks nimekirja lubatud protseduuridest, «mis on seotud kaasasündinud füsioloogiliste anomaaliate korrigeerimisega lastel».

Võimupartei Ühtne Venemaa saadik Pjotr Tolstoi ütles, et eelnõuga «püstitakse tõke Lääne perevastase ideoloogia sissetungile».

Venemaa autoritaarne president Vladimir Putin on oma kõnedes transsooliste õiguste vastu sageli sõna võtnud.

Alates Ukrainale kallaletungimisest on Venemaal võetud vastu ka teisi konservatiivse suunitlusega seadusi. Mullu sügisel karmistati «geipropaganda» seadust, millega sisuliselt keelati LGBTQ+ suhete positiivses valguses käsitlemine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles