IGOR TARO UKRAINA PÄEVIK Ukrainlaste seni tillukesed edusammud lõunarindel laovad alust suurematele arengutele

Igor Taro
, riigikogu liige (Eesti 200)
Copy
Ukrainlaste soomusmasin Donetski oblastis Tšassiv Jaris.
Ukrainlaste soomusmasin Donetski oblastis Tšassiv Jaris. Foto: Nicolas Cleuet / Le Pictorium Agency / ZUMA Press / Scanpix

Ukraina üksused on rinde eri lõikudes korraga nii kaitses kui ka pealetungil: Luhanski operatiivsuunal oli lokaalseid kokkupõrkeid Kreminna metsas ja Vesele piirkonnas, samas kui pisut edenemist on Bahmutist edelas ja lõunarindel, kirjutab eilse sõjapäeva ülevaates riigikogu liige (Eesti 200) ja sõjavaatleja Igor Taro.

Luhanski operatiivsuunal eilse päevaga olulisi muutusi ei toimunud. Sündmustest on märkimisväärsed mõned lokaalsed kokkupõrked Kreminna metsas, samuti rünnakuks formeerunud Vene kolonni hävitamine. Taas proovisid Vene okupandid rünnakut Vesele küla piirkonnas, kuid tulemust ei saavutanud.

Bahmuti ümbruses oli väike edenemine linnast edelas Klištšijivka küla juures. Ilmselt üritavad ukrainlased seal hõivata strateegilisi künkaid ja võimalik, et selles osas on toimunud mõningane edasiminek. Muus osas pole muudatusi fikseeritud, kuid teine pingutuse suund on jätkuvalt Berhivka-Krasna Hora telg, mis võimaldaks kolme-nelja kilomeetri läbimise järel luua tugeva eelduse kogu põhjatiiva vabastamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles