Liitlased tarnivad Kiievile täiendavalt õhutõrjerakette

Copy
Ühendkuningriigi kaitseminister Ben Wallace ja USA kaitseminister Lloyd Austin kätlevad NATO-Ukraina Komisjoni kohtumisel Brüsselis 15. juunil 2023
Ühendkuningriigi kaitseminister Ben Wallace ja USA kaitseminister Lloyd Austin kätlevad NATO-Ukraina Komisjoni kohtumisel Brüsselis 15. juunil 2023 Foto: Yves Herman / Reuters / Scanpix

Neli Ukrainat toetavat lääneriiki teatasid täna jõudude ühendamisest, et tarnida Venemaa agressiooni vastu võitlevale Kiievile sadu õhutõrjerakette ja nende laskeseadeldisi.

Suurbritannia, Taani, Hollandi ja USA teadaanne tuli ajal, mil Brüsselis kohtub USA juhitud Ukraina kaitse kontaktrühm, kuhu kuulub umbes 50 Kiievit sõjaliselt abistavat riiki.

«Koostöös rahvusvaheliste partneritega suudame pakkuda elutähtsat õhutõrjevarustust, mis aitab Ukrainal toetada pealetungioperatsioone ja kaitsta riigi eluliselt olulist taristut,» ütles Ühendkuningriigi kaitseminister Ben Wallace.

Uued tarned aitavad Kiievil tõrjuda Venemaa jultunud raketi- ja droonirünnakuid Ukraina linnade vastu, on öeldud nelja liitlase ühisavalduses.

«Algatuse raames tarnitakse sadu lühi- ja keskmaa õhutõrjerakette ja nendega seotud süsteeme, mis on vajalikud Ukraina elutähtsa riikliku taristu kaitsmiseks ja vastupealetungi edu tagamiseks lähikuudel,» ütlesid nad.

Tarned on pooleli ja peaks lõpule viidama nädalate jooksul, öeldakse avalduses. Pakett koosneb suures osas nõukogudeaegsetest rakettidest, lisati nende päritolu täpsustamata.

Ukraina on lääneliitlastelt saanud juba NATO klassi rakette, sealhulgas Suurbritannia kaugmaarakette Storm Shadow.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles