Putin: esimesed tuumarelvad on jõudnud Valgevenesse

Copy
Venemaa riigipea Vladimir Putin Peterburi rahvusvahelisel majandusfoorumil 16. juunil 2023
Venemaa riigipea Vladimir Putin Peterburi rahvusvahelisel majandusfoorumil 16. juunil 2023 Foto: Alexei Danichev / RIA Novosti / AP / Scanpix

Venemaa autoritaarne president Vladimir Putin pidas iga-aastasel Peterburi rahvusvahelisel majandusfoorumil kõne, kus rääkis enamasti detailselt Venemaa majanduse tulemuslikkusest ja reguleerimisest, kuid käsitles põgusalt ka Ukraina sõda ning kinnitas tuumarelvade jõudmise Valgevenesse. 

Putin kinnitas, et Venemaa on juba viinud mõne tuumalõhkepea Valgevenesse ja tuumarelvi võidakse kasutada ainult juhul, kui Venemaa riigi eksistents on ohus.  «Esimesed tuumalõhkepead toimetati Valgevene territooriumile. See on esimene osa. Ent suve lõpuks, aasta lõpuks viime me protsessi lõpule,» ütles Putin. Ta lisas, et neil on selliseid relvi rohkem kui lääneriikidel. Praegu aga nende kasutamiseks tema sõnul Venemaal vajadust pole. Ta keeldus sellel teemal pikemalt rääkimast, küsides istungi juhatajalt: «Kas te tahate, et ma kogu maailma hirmutaksin? Ei, ma ei taha seda teha.»

Putin ütles ka, et Ukraina vastupealetung on määratud läbi kukkuma, kuigi samal ajal liiguvad Kiievi väeüksused edasi mitmes suunas, sealhulgas riigi kaguosas Zaporižžja oblastis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles