Zelenskõi välistas Aafrika liidritega kohtudes kõnelused Putiniga (1)

Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi pressikonverentsil koos Lõuna-Aafrika Vabariigi presidendi Cyril Ramaphosaga pärast kohtumist Aafrika riigijuhtide delegatsiooniga.
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi pressikonverentsil koos Lõuna-Aafrika Vabariigi presidendi Cyril Ramaphosaga pärast kohtumist Aafrika riigijuhtide delegatsiooniga. Foto: VALENTYN OGIRENKO/REUTERS/Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi välistas reedel Aafrika juhtide delegatsiooniga kohtudes läbirääkimised Venemaaga.

«Ütlesin meie kohtumisel mitu korda selgelt, et lubada kõnelusi Venemaaga praegu, kui okupant on meie maal, tähendab sõja külmutamist, valu ja kannatuste külmutamist,» ütles Zelenskõi ajakirjanikele pärast kohtumist mitme liidri, sealhulgas Lõuna-Aafrika Vabariigi presidendi Cyril Ramaphosaga.

Aafrika delegatsioon kohtub laupäeval Vene riigipea Vladimir Putiniga.

Nad saabusid Kiievisse rahuvahendusmissioonile, külastades esmalt lähedalasuvat Butša linna, kus Vene vägesid süüdistatakse tsiviilisikute massimõrvamises.

Õhuhäiresireenid kõlasid üle kogu Ukraina pärast nende saabumist reede hommikul ja õhutõrje teatas 12 Vene raketi allatulistamisest.

Zelenskõi ütles, et Venemaa raketilöök Kiievile Aafrika delegatsiooni külaskäigu ajal tähendas, et Putin kas ei kontrolli Venemaa armeed või on «irratsionaalne», lisades, et ta soovib «Ukraina riiki täielikult hävitada».

Zelenskõi süüdistas Venemaad selles, et too suutis pärast Krimmi poolsaare annekteerimist 2014. aastal Ukraina konflikit külmutada, lisades, et Kiiev ei luba Moskval seda enam teha.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles