Kokoomuse ja Põlissoomlaste ministrikandidaadid üllatusi ei toonud

Copy
Soome valitsuskoalitsiooni juhid vasakult: kristlike demokraatide esinaine Sari Essayah, Põlissoomlaste juht Riikka Purra, Kokoomuse esimees ja peaministrikandidaat Petteri Orpo ning Rootsi Rahvapartei liider Anna-Maja Henriksson.
Soome valitsuskoalitsiooni juhid vasakult: kristlike demokraatide esinaine Sari Essayah, Põlissoomlaste juht Riikka Purra, Kokoomuse esimees ja peaministrikandidaat Petteri Orpo ning Rootsi Rahvapartei liider Anna-Maja Henriksson. Foto: KIMMO PENTTINEN / AFP / Scanpix

Soome tulevase valitsuse suurimad erakonnad Kokoomus ja Põlissoomlased nimetasid pühapäeval oma ministrikandidaate, kummaski nimekirjas suuri üllatusi polnud.

Enim ministriportfelle kogusid oodatult erakondade liidrid.

Peaministriks saava Petteri Orpo Kokoomus esitab välisministriks Elina Valtose, kaitseministriks Antti Häkkäse ning omavalitsuste ja regioonide ministriks Anna-Kaisa Ikose.

Parlamendirühma endisest esimehest Kai Mykkänenist saab nüüd aga kliima- ja keskkonnaminister.

Sotsiaalkaitseministri portfelli saab Sanni Grahn-Laasonen.

Tulevane rahandusminister on põlissoomlaste esimees Riikka Purra, väliskaubandus- ja arenguminister Ville Tavio ning sotsiaal- ja tervishoiuminister Kaisa Juuso.

Erakond seadis justiitsministri kandidaadiks Leena Meri, siseministriks Mari Rantaneni ning teede- ja sideministriks Lulu Ranne.

Põlissoomlased nimetavad parlamendi esimeheks erakonna endise esimehe Jussi Halla-aho.

Kõik põlissoomlaste ministrid on ministriametis esmakordselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles