Maine ohus Politsei puistas Pariisi olümpia korraldajate peakorterit

Copy
Pariisi olümpiamängude korralduskomitee peakorter
Pariisi olümpiamängude korralduskomitee peakorter Foto: Mohammed Badra / EPA / Scanpix

Prantsuse politsei puistas täna Pariisi 2024. aasta olümpiamängude korraldajate peakorterit. Tegu on esimese sedasorti reidiga korralduskomitee peakorteris.

Uurimisega kursis oleva allika sõnul otsiti läbi Cojo nime all tuntud komitee peakorter ja olümpia ehitustööde eest vastutava Solideo kontorid.

Puistamise põhjused ei ole vahetult selged, kuid Cojo teatel tehakse uurijatega igakülgset koostööd.

Läbiotsimisi viisid läbi korruptsiooni- ja finantskuritegevusvastased uurijad ja Pariisi politsei finantskuritegevusvastane üksus BRDE.

Prantsuse avaliku halduse ja spordi ekspert David Roizen ütles AFP-le, et haarangud kahjustavad oluliselt Pariisi olümpiamängude korraldajate mainet.

«Laiema avalikkuse silmis on need haarangud katastroofilised. [Korraldajad] on kaotanud usaldusväärsuse, aga nende kohustus on näidata head eeskuju,» ütles ta.

«Võib selguda, et nad pole midagi valesti teinud. Loodan, et see on nii olümpiamängude prestiiži säilitamiseks, kuid see on neile pinnuks silmas kuni olümpiani,» lisas Roizen.

Kaks aastat tagasi toodi Prantsuse korruptsioonitõrje agentuuri (AFA) kahes raportis esile ausust mõjutavad ohud ja huvide konfliktid, mis võivad kahjustada olümpiamängude puhtast puhtamat mainet.

AFA osutas, et teatud ostutehinguid tehti ebatäpselt ja poolikult ning esines võimalikke huvide konflikti olukordi, millega ei tegeletud nõuete järgi.

Järgmisel aastal toimuvad Pariisi suveolümpiamängud saavad alguse 26. juulil ja kestavad 11. augustini. Umbes kaks nädalat hiljem, 28. augustil, algab paraolümpia, mis kestab kuni 8. septembrini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles