Hunter Biden tunnistab end maksupettuses süüdi (5)

Copy
USA presidendi Joe Bideni poeg Hunter.
USA presidendi Joe Bideni poeg Hunter. Foto: Andrew Harnik/AP/Scanpix

USA presidendi Joe Bideni poeg Hunter nõustus tunnistama end süüdi föderaalse tulumaksu maksmata jätmises, ütlesid täna prokurörid.

Hunter Biden (53), kelle äritegevust vabariiklastest seadusandjad on aastaid kritiseerinud, tunnistas üles ka tulirelva omamise hoolimata asjaolust, et on uimastitarbija.

Kokkuleppe USA prokuratuuriga tema koduosariigis Delaware'is peab heaks kiitma veel ka föderaalkohtunik.

Vanglakaristus presidendi poega tõenäoliselt ees ei oota.

President Biden ja esileedi Jill ütlesid teate järel tehtud lühidas avalduses, et on oma pojale toeks.

«President ja esileedi armastavad oma poega ja toetavad teda tema pingutustes alustada uut elu,» ütles Valge Maja kõneisik Ian Sams. «Rohkem kommentaare meil ei ole.»

Prokurör David Weiss ütles, et Hunter Biden nõustus tunnistama end süüdi «kahes föderaalse tulumaksu sihiliku maksmata jätmise punktis».

Süüdistuste kohaselt ei deklareerinud Biden aastatel 2017 ja 2018 õigeaegselt enam kui 1,5 miljoni dollari ulatuses tulu.

Kummalgi aastal pidanuks ta tasuma selle tulu pealt üle 100 000 dollari makse.

Kumbki süüdistuspunkt näeb ette kuni aastast vanglakaristust ja trahvi summas kuni 100 000 dollarit või kaks korda nii palju, kui ta läbi seaduse rikkumise teenis.

Weissi sõnul on esitatud talle ka süüdistus «tulirelva omamises isiku poolt, kes on kontrollitava aine ebaseaduslik kasutaja või sõltlane».

Hunter Biden on varasemalt tunnistanud probleeme uimastisõltuvusega.

Tema advokaat Christopher Clark ütles avalduses USA meediale, et «Hunter võtab vastutuse kahes maksude tasumata jätmise väärteopunktis».

«Ma tean, et Hunter peab oluliseks vastutuse võtmist vigade eest, mida tegi oma elu keerulisel perioodil sõlutvusega võideldes,» ütles Clark.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles