Õõvastav veretöö Lätis leiti kahe kuu eest kadunuks jäänud väikese tüdruku laip (1)

Postimees
Copy
Foto: No Valsts policijas rīcībā esošajiem materiāliem

Mai alguses jäljetult kadunud seitsmeaastane läti tüdruk Justīne Reinikova leiti eile surnuna. Läti politsei teatel on kuriteos kahtlustavatena praegu kinni peetud tema isa ja kasuema, keda ähvardab kuni eluaegne vanglakaristus.

Tüdruku ilmsete vägivallatunnustega surnukeha leiti keset metsa asuva mahajäetud majast, mis asub tüdruku elukohast mitmekümne kilomeetri kaugusel, vahendab Läti rahvusringhääling LSM. Laip oli maetud maja all asuvasse keldrisse.

Läti televisiooni andmetel kahtlustab politsei kuriteo toimepanemises tüdruku isa ja kasuema, kes on võetud ajutiselt vahi alla.

Politsei alustas kriminaalmenetlust kriminaalseaduse § 117 järgi, mis kätkeb endas tapmist raskendavatel asjaoludel. Sellise kuriteo eest võib karistada kuni eluaegse vangistusega või 10–20aastase vabadusekaotusega kuni kolmeaastase katseajaga koos vara arestimisega.

Politsei rõhutab, et uurimine on praegu aktiivses faasis, mistõttu hoidutakse täiendavatest kommentaaridest.

Seitsmeaastane tüdruk kadus 5. mail, kui ta algse versiooni järgi lahkus ise kella seitsme paiku õhtul oma Nautrēnu vallas Rogovka külas asuvast kodust. Alates kadumise esimesest päevast on Lätis tehtud ulatuslikke otsinguid, kaasates sadu politseinikke ja vabatahtlikke.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles