Briti perekond müüb maha kaks unustatud Rembrandti

Copy
Christie'se oksjonimaja vanade meistrite maalide rahvusvaheline vanemspetsialist Manja Rottink esitleb kaht maali, mille autor oli Hollandi väljapaistev maalikunstnik Rembrandt.
Christie'se oksjonimaja vanade meistrite maalide rahvusvaheline vanemspetsialist Manja Rottink esitleb kaht maali, mille autor oli Hollandi väljapaistev maalikunstnik Rembrandt. Foto: KENZO TRIBOUILLARD / AFP / SCANPIX

Briti perekond müüb juulis Londonis oksjonil maha kaks Rembrandti portreed, mis olid muu maailma jaoks unustatuna 200 aastat nende valduses.

Perekond ei teinud 17. sajandi hollandi kunstniku õlimaalidest suuremat numbrit, kuni üks Christie'se oksjoni ekspert neid silmas.

Nüüd pannakse viimased eravalduses Rembrandti portreed oksjonile alghinnaga viis ja kaheksa miljonit naela.

«Ma kohtusin nende piltidega esimest korda mõne aasta eest rutiinsel hindamisel,» ütles oksjonimaja vanade meistrite maalide osakonna asejuhataja Henry Pettifer Amsterdamis, kus maalid on välja pandud.

Tema jahmatus oli suur, kui selgus, et maale ei ole kunagi uuritud ja need ei ole 200 aasta jooksul leidnud käsitlemist üheski Rembrandti puudutavas teoses.

Pildid on 20 sentimeetri kõrgused ovaalsed portreed, ilmselt aastast 1635 ning kujutavad töömeest Jan Willemsz van der Pluymi ja tema naist Jaapgen Carelsit.

Mees ja naine olid Rembrandti perekonna sõbrad tema kodulinnast Leidenist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles