Põhjus teada Hiinas hukkus restoraniplahvatuses 31 inimest

Copy
Tuletõrjujad kustutustöödel Yinchuani grillrestorani juures.
Tuletõrjujad kustutustöödel Yinchuani grillrestorani juures. Foto: XINHUA/Wang Peng/EPA/Scanpix

Hiina loodeosas asuvas Yinchuanis sai restoranis kärgatanud plahvatuses surma vähemalt 31 inimest, teatas täna riiklik meedia. Politsei on sellega seoses kinni pidanud juba üheksa inimest, sealhulgas ka restorani omaniku.

Plahvatuses sai lisaks seitse inimest vigastada, kellest üks on kriitilises seisundis. Veel kaks said raskeid põletushaavu, kaks kergemaid vigastusi ja kaks viga lendava klaasi läbi.

«Vastavalt seadusele on avaliku korra kaitse organid pidanud kinni üheksa inimest, sealhulgas grillrestorani omaniku, aktsionärid ja personali... ning külmutanud nende vara,» vahendas ringhääling CCTV piirkondliku kompartei komitee teadet.

Riikliku uudisteagentuuri Xinhua andmetel põhjustas grillrestoranis toimunud plahvatuse gaasileke. 

Õnnetus leidis aset kolmepäevase draakonilaeva festivali püha eelõhtul, kui paljud inimesed Hiinas käivad väljas einestamas ja suhtlevad sõpradega.

Leekides grillrestoran Yinchuanis.
Leekides grillrestoran Yinchuanis. Foto: Reuters/Scanpix

CCTV sündmuskohalt edastatud kaadritel võis õnnetuskohal näha kümneid tuletõrjujaid ja restorani fassaadis haigutavast august suitsu tulemas. Tänav, kus asuvad veel mitmed söögikohad ja meelelahutusasutused oli kaetud klaasikildude ja muu prahiga.

Võimude teatel saatsid kohalikud tuletõrje- ja päästeteenistused pärast plahvatust sündmuskohale üle saja inimese ja 20 sõidukit.

Ohvrite seas oli keskkooliõpilasi ja pensionäre, paljud surid lämbumisse, mille tõi kaasa suitsu sissehingamine, kirjutas riigi toetusega meediaväljaanne The Paper viitega päästetöödel osalenud nimetuks jääda soovinud ametnikele.

Plahvatused ja muud ohvritega vahejuhtumid on Hiinas võrdlemisi tavapärane nähe, kuna ehituskvaliteet on sageli kehv ja ohutusjärelevalve sageli puudulik. Samuti on vohav loata ehitustegevus muutnud paljudes kohtades inimeste jaoks põlevatest hoonetest välja pääsemise keeruliseks ettevõtmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles