Paranev paavst väljendas valmisolekut üleilmseteks noortepäevadeks

BNS
Copy
Paavst Franciscus Eestis.
Paavst Franciscus Eestis. Foto: Liis Treimann/Postimees

Vaid mõni päev pärast songaoperatsiooni haiglast lahkudes kuulutas paavst Franciscus neljapäeval, et on valmis augustis Lissabonis toimuvateks üleilmseteks noortepäevadeks – hoolimata sellest, et tal on endiselt hingamisraskused.

«Mõned arvavad, et ma ei saa haiguse tõttu minna, aga arst ütles, et saan, nii et ma olen teiega,» ütles 86-aastane mees katoliku kiriku üritusel osalejatele saadetud videosõnumis.

«Lissaboni kohtumiseni on jäänud 40 päeva. Olen valmis! Mul on juba kõik olemas, ma ei jõua ära oodata!» ütles argentiinlane oma emakeeles hispaania keeles, hoides käes Maailma noortepäevade embleemiga seljakotti.

Kümmekond aastat üleilmset katoliku kirikut juhtinud paavstile tehti 7. juunil üldnarkoosis kolm tundi kestnud operatsioon, mille käigus eemaldati eelmisest lõikusest tekkinud armi kohalt valulik song.

Ta kirjutati välja pärast üheksat ööd Rooma Gemelli haiglas, mis on tema kolmas haiglasolek alates 2021. aastast.

Kiriku abiorganisatsioonide neljapäevasel audientsil ei pidanud Franciscus oma ettevalmistatud kõnet, öeldes kuulajatele, et tal on endiselt hingamisraskusi.

Ta ütles, et on endiselt «anesteesia mõju all», vahendab Vatikani ametlik meediaväljaanne Vatican News.

Franciscus on pärast ametisseasumist 2013. aastal kannatanud terve rea terviseprobleemide all alates puusaprobleemidest, põlvevaludest ja kaalutõusust kuni käärsoolepõletiku ja hingamisteede infektsioonideni.

Kuid ta reisib jätkuvalt agaralt ja tal on 2.–6. augustil toimuvaks ülemaailmseks noortepäevaks Portugali visiidiks tavaliselt tihe programm, mille kavas on umbes 20 kohtumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles