Duda võrdles Venemaad metsloomaga, kes tuleb maha lasta (2)

BNS
Copy
Poola president Andrzej Duda.
Poola president Andrzej Duda. Foto: KENZO TRIBOUILLARD / AFP / SCANPIX

Poola president Andrzej Duda võrdles Venemaad metsloomaga, kes tuleb maha lasta, kuna vastasel juhul, kui anda talle võimalus Ukraina vallutada, tormab ta õgima teisi riike, edastas eile portaal Unian.

«Venemaad ei saa lasta võita, sest ta jätkab edasiliikumist,» ütles Duda intervjuus Ukraina meediale. «Ta on nagu metsloom, kes sööb inimest.»

«Kui metsloom inimese õgib, siis tavaliselt öeldakse, et teda tuleb lihtsalt jälitada ja maha lasta, sest ta on harjunud inimliha sööma. Sama on Venemaaga. Kui Venemaa sööb Ukraina ära, kasvõi osaliselt, tormab ta ülejäänud Ukraina kallale niipea, kui on taastunud. Ja siis ründab ta teisi riike: Poolat, Balti riike, Nõukogude Liidu endise mõjusfääri riike,» tsiteeris Poola presidendi sõnu telekanal Espresso.

Duda sõnul on Venemaa võidu takistamine «selle sõja eduka ja õiglase lõpetamise hädavajalik tingimus».

«Milline see peaks olema? Vähemalt selline, et taastada rahvusvahelise õiguse ülimuslikkus. Rahvusvaheline õigus taastatakse siis, kui Venemaa tõrjutakse välja kõikidelt okupeeritud Ukraina aladelt. See tähendab, kui Ukraina saab tagasi täieliku kontrolli rahvusvaheliselt tunnustatud Ukraina alade üle,» rõhutas Poola president.

Venemaa julgeolekunõukogu aseesimees Dmitri Medvedev reageeris tavapärasel viisil, nimetades Dudat «Poola saastaks», ning ütles, et 18. sajandil oleks ta Venemaa sellise võrdlemise eest Moskva Punasel väljakul neljaks kistud.

«Aga me oleme humanistid, me maksame kätte teistmoodi,» lubas Medvedev.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles