KARMO TÜÜR Püss nimega Prigožin (3)

Karmo Tüür
, politoloog
Copy
Venemaa palgasõdurite grupi Wagner juht Jevgeni Prigožin räägib Venemaa lõunapoolse sõjaväeringkonna Rostovis Doni ääres asuvas peakorteris 24. juunil 2023
Venemaa palgasõdurite grupi Wagner juht Jevgeni Prigožin räägib Venemaa lõunapoolse sõjaväeringkonna Rostovis Doni ääres asuvas peakorteris 24. juunil 2023 Foto: TELEGRAM/ @concordgroup_official / AFP/Scanpix

Kui lavastuse alguses ripub seinal püss, siis peab see lõpuks tulistama. Püss nimega Prigožin on muidugi juba palju tulistanud, kuid seda alati Kremlile kasulikus suunas ning Venemaast väljaspool. Kuid nüüd toimus lask Venemaa sees, Rostovis tinglikult alanud vastuhakus ebaõiglusele.

Kas on olemas mingi tõenäosus, et tegu on tõepoolest ülekäte läinud palgaarmee juhatajaga, kes üritab täiesti siiralt sel moel teda toitnud süsteemile vastu hakata? 100 protsenti seda välistada muidugi ei saa, sest inimesed võivad alati mingil ajal hulluks minna, kuid selle tõenäosus on väga väike.

Jevgeni Prigožin on küüniline, kogenud ja oskuslik mängur, seda nii kineetilisel kui ka inforindel. Ta teab suurepäraselt, et nii-öelda riigipööret ei alustata kuskil kaugel Rostovis Doni ääres. Järelikult on see katteoperatsioon, et kogu publik vaataks sinnapoole, kuhu vaja.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles