Meloni: Venemaal valitseb seesmine kaos

Copy
Itaalia peaminister Giorgia Meloni
Itaalia peaminister Giorgia Meloni Foto: Francesco Fotia / AGF / SIPA / Scanpix

Itaalia peaministri Giorgia Meloni sõnul toob erasõjaväe Wagner mäss esile Venemaa seesmise kaose.

Wagneri juht Jevgeni Prigožin on esitanud Vene diktaatorile Vladimir Putinile tema pika võimuperioodi tõsiseima väljakutse ja teatanud relvajõudude peastaabi hõivamisest Rostovis Doni ääres, kust juhitakse pealetungi Ukrainale.

«Venemaa Föderatsioonis [valitseb] kaos… mis on üpris suures vastuolus viimastel kuudel nähtud propagandaga,» ütles Meloni täna Austria visiidil.

Itaalia on liitlastega tihedas kontaktis, et kiirelt muutuva olukorra kohta infot jagada, lausus Meloni ja lisas, et kutsus kokku valitsuse ja luureteenistuste erakorralise kohtumise.

Meloni sõnul ei ole lihtne kindlaks teha, mis praegu täpselt toimub, rääkimata edasise arengu ennustamisest.

«Mis mind endiselt huvitab, on Ukrainas toimuv,» ütles ta pressikonverentsil kantsler Karl Nehammeriga.

Hoolimata Itaalia ajalooliselt headest suhetest Moskvaga, on Meloni valitsus saatnud Ukrainale relvastust ja muud abi, samuti olnud Venemaa suhtes invasiooni eest kehtestatud sanktsioonide tugev toetaja.

Veidi varem teatas Meloni büroo, et sündmused Venemaal näitavad, kuidas agressioon Ukraina vastu on põhjustanud ebastabiilsuse ka Venemaal.

Välisminister Antonio Tajani ütles Twitteris, et praegu ei ole Venemaal elavatel itaallastel põhjust muretseda, kuid ta soovitab olla ettevaatlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles