Läti kaitseväe juhataja: Prigožini mäss surutakse tõenäoliselt maha (4)

BNS
Copy
Läti kaitseväe juhataja Leonīds Kalniņš
Läti kaitseväe juhataja Leonīds Kalniņš Foto: Zane Bitere / LETA / Scanpix

Wagneri juhi Jevgeni Prigožini katse Vene riiklike relvajõudude ladvik kukutada surutakse tõenäoliselt maha, ütles Läti kaitseväe juhataja Leonīds Kalniņš usutluses Läti Raadiole.

Ta märkis, et viimase 24 tunni sündmused ei osuta võimuvahetusele Venemaal.

Samuti manitses Kalniņš mitte ülehindama Prigožini võimekust ja olema kriitiline tema väidete suhtes, nagu oleks tema käsutuses 25 000 võitlejat ja tema poolele on üle jooksnud osa Vene regulaararmeest.

Kalniņši sõnul on Prigožini populaarsus ja pompoossus kunstlikud: tema menu on kasvanud tulenevalt sotsiaalmeediast, mitte edust lahingutandril, märkis Läti kaitseväe juhataja.

«Prigožin mõistab, et on mõjuvõimu kaotanud, ta on kahtlemata kurjategija – ta ei ole silmitsi ainult rahvusvahelise õigusemõistmisega, vaid peab aru andma ka kodus. Tal ei olnud muud valikut kui selline samm astuda,» ütles Kalniņš.

Ta märkis, et Läti armee ja NATO liitlased jälgivad olukorda naaberriikides tähelepanelikult.

«Ma võin Läti avalikkusele kinnitada, et suurt ohutasandi fenomeni aset ei leia,» ütles ta. «[Sellel ei ole mõju,] kuna Vene keskvõim ei ole kaotanud kontrolli territooriumi ja vägede üle, mis on nende vahetus alluvuses. Ja nende võimekus suruda maha Prigožini väikesemahuline ülestõus või mäss on üpriski küllaldane,» lisas Kalniņš.

Samuti avaldas Kalniņš kahtlust, kas mässul on suurem mõju Venemaa sõjale Ukraina vastu.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles