Wagneri juht: pöördume verevalamise vältimiseks tagasi (7)

Copy
Jevgeni Prigožin videopostitus, 24. juuni 2023. a.
Jevgeni Prigožin videopostitus, 24. juuni 2023. a. Foto: Kuvatõmmis/AP/Scanpix

Erasõjafirma Wagner juht ütles ootamatus teates, et tema võitlejad pöörduvad tagasi, et vältida verevalamist, vahendasid uudisteagentuur AFP ja portaal Unian

«Me pöörame oma kolonnid ümber ja läheme tagasi välilaagritesse,» teatas Jevgeni Prigožin pärast tõotust marssida Moskva peale, et kukutada riigi sõjaväejuhtkond. Ta ütles, et mõistab hetke tähtsust ega taha «vene verd valada».

Prigožin olevat lubanud läbirääkimistel Valgevene diktaatori Aleksandr Lukašenkago peatada oma «eraarmee» kolonnide edasiliikumine Moskva suunas, teatab Lukašenko pressiteenistus. Varsti kinnitas seda Prigožin ise.

Teatatakse, et Lukašenka ja Prigožini läbirääkimised olevat olnud kokku lepitud Vene presidendi Vladimir Putiniga. Pärast vestlust Putiniga helistas Lukašenka «wagnerlaste» juhile.

«Läbirääkimised kestsid terve päeva. Selle tulemusena jõuti kokkuleppele veriste tapatalgute vallandamise lubamatuses Venemaa territooriumil,» seisab Valgevene diktaatori pressiteenistuse avalduses.

Minsk väidab, et Prigožin «võtis vastu Lukašenko ettepaneku peatada Wagneri rühma relvastatud isikute liikumine Venemaal ja astuda edasisi samme pingete maandamiseks», seisab Lukašenko pressiteenistuse avalduses.

«Hetkel on laual täiesti tulus ja vastuvõetav variant olukorra lahendamiseks koos turvatagatistega Wagneri võitlejatele,» kirjutab Lukašenko pressiteenistus.

Ka Prigožin ise on juba kinnitanud, et pöörab oma kolonne tagasi.

«Nüüd on saabunud hetk, mil veri võib voolata. Seetõttu, mõistes kogu vastutust selle eest, et ühel pooltest valatakse vene verd, keerame oma kolonnid ümber ja lahkume vastupidises suunas – välilaagritesse vastavalt plaanile,» ütles ta oma pressibüroole antud kommentaaris.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles