Vaatlejad: Süüria mässuliste alal hukkus Vene õhurünnakutes 13 inimest

Copy
Vene õhurünnaku järel kerkis Jisr al-Shughuri puu- ja juurviljaturu kohale võimas suitsusammas. Tegemist oli ohvriterohkeima sedalaadi rünnakuga Süürias sel aastal, märkis vaatluskeskus.
Vene õhurünnaku järel kerkis Jisr al-Shughuri puu- ja juurviljaturu kohale võimas suitsusammas. Tegemist oli ohvriterohkeima sedalaadi rünnakuga Süürias sel aastal, märkis vaatluskeskus. Foto: ABDULAZIZ KETAZ / AFP / Scanpix

Süüria loodeosa mässuliste alal hukkus pühapäeval Vene õhurünnakutes vähemalt 13 inimest, üheksa neist tsiviilelanikud, ütles vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

Hukkunute seas oli vähemalt üheksa tsiviilisikut, kelle hulgas ka kaks last. Enamik surmasaanuist oli Idlibi provintsi ühel turul.

Õhulöögid anti vastuseks droonirünnakutele, milles süüdistatakse mässulisi.

«Jisr al-Shughuris sai Vene õhurünnakutes surma kuus tsiviilelanikku ja läheduses kolm mässuvõitlejat,» ütles vaatluskeskuse juht Rami Abdel Rahman.

Idlibi provintsi mässuliste alalel tehtud rünnakus sai vähemalt 30 tsiviilelanikku vigastada, lisas Abdel Rahman ja ütles, et ohvrite arv ilmselt tõuseb.

Mässuliste kontrolli all oleva Idlibi provintsi linna Jisr al-Shughuri tsiviilkaitse esindaja Ahmed Yezidi ütles, et üheksa inimest sai rünnakutes surma, samas ta ei täpsustanud, kas nende hulgas oli ka võitlejaid.

Vaatluskeskus ja ka üks AFP korrespondent ütlesid sündmukohalt, et Vene rünnaku sihtmärk oli puu- ja juurviljaturg.

Yezidi nimetas seda otserünnakuks populaarsele turule, mis on põhisissetulekuallikas piirkonna põllupidajatele.

Süüria presidendi Bashar al-Assadi režiimi toetavad Vene väed vastasid mässuliste nädala jooksul tehtud droonirünnakutele, milles sai surma neli tsiviilelanikku, kaks neist lapsed.

Süüria on Venemaa ja Iraani toel võtnud tagasi suurema osa 2011. aastal alanud kodusõjas kaotatud aladest, kuid viimased režiimivastased relvastatud võitlejad tegutsevad veel mõnedel Idlibi provitsi aladel ning osaliselt Aleppo, Hama ja Latakia provintsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles