Laupäeval relvastatud ülestõusu peatama nõustunud Jevgeni Prigožini sõnul oli tema eesmärk päästa oma erasõjafirma Wagner, mitte kukutada Venemaa valitsus.

Prigožin tegi eile õhtul esimese avalduse pärast laupäevast kokkulepet, mille järgi pidi ta lahkuma Valgevenesse. Vastutasuks loobusid Vene võimud väidetavalt tema vastu esitatud relvastatud mässu süüdistustest.

«Läksime näitama oma protesti, mitte kukutama riigis võimu,» ütles Prigožin uudisteagentuuri AFP vahendusel 11 minuti pikkuses helisõnumis. «Marsi eesmärk oli vältida Wagneri lammutamist ja võtta vastutusele ebaprofessionaalsuse tõttu lugematul hulgal vigu teinud ametnikud.»

Prigožin, kes ei täpsustanud Telegrami pöördumises oma asukohta, kuid kes mõne allika andmetel viibis Minskis, lisas, et tema palgasõdurite marss Moskva poole näitas tõsiseid julgeolekuprobleeme Venemaal. Samuti seda, et linnades, kuhu wagnerlased jõudsid, avaldati neile toetust. Ühtlasi kinnitas ta, et Valgevene presidendi Aljaksandr Lukašenka vahendusel sõlmitud kokkulepe võimaldab Wagneril tegevust jätkata.

Vene meedia kirjutas esmaspäeval, et Prigožinile esitatud süüdistused, mis võivad talle kaasa tuua kuni 20 aasta pikkuse vabadusekaotuse, on aga endistviisi jõus. Hiljem kinnitas ka peaprokuratuuri allikas RIA Novostile, et kriminaalasja Prigožini vastu ei ole lõpetatud. Vene võimud ei olnud eilse seisuga meedias avaldatud teateid kommenteerinud.

Kommentaarid (1)
Copy