Mägi-Karabahhis tapeti separatistide väitel 4 Armeenia sõdurit

Copy
Aserbaidžaani sõdurid Mägi-Karabahhis Laçıni koridoris kontrollpunktis
Aserbaidžaani sõdurid Mägi-Karabahhis Laçıni koridoris kontrollpunktis Foto: Tofik Babajev / AFP / Scanpix

Mägi-Karabahhis tapeti Aserbaidžaani tulega täna neli Armeenia sõdurit, teatasid lahkulöönud piirkonna separatistlikud võimud.

Täna hommikul avasid Aserbaidžaani relvajõudude üksused suurtükitule Armeenia positsioonide pihta, teatas Mägi-Karabahhi kaitsearmee ja lisas, et Aserbaidžaani järjekordse provokatsiooni tagajärjel hukkus neli sõjaväelast.

Hilisemas avalduses ütlesid separatistid, et olukord on piiri ääres nüüd suhteliselt stabiilne.

Uudis tuli ajal, mil USA vahendab Armeenia ja Aserbaidžaani uusi rahuläbirääkimisi, püüdes korduvalt lahvatanud konflikti maha rahustada.

USA välisminister Antony Blinken avas eile Washingtonis kolmele päevale kavandatud kinniste uste taga peetava Armeenia ja Aserbaidžaani rahukõneluste vooru.

Ajalooliselt on kahe endise liiduvabariigi peamine vahendaja olnud Venemaa, kuid kui Moskva on oma sissetungiga Ukrainasse järjest enam plindris, on USA ja Euroopa Liit üha aktiivsemad.

Armeenia on korduvalt süüdistanud Vene rahuvalvajaid, et nad ei täida lubadust kaitsta etnilisi armeenlasi kooskõlas 2020. aasta relvarahuga, mis saavutati Moskvas pärast poolteist kuud kestnud tuhandete hukkunutega võitlust.

Venemaa avaldas Aserbaidžaanile eelmisel nädalal survet, et ta lubaks liiklust läbi Laçıni koridori, mis ühendab Armeeniat Mägi-Karabahhiga.

Pärast Nõukogude Liidu kokkuvarisemise ajal peetud sõda on Armeenia Mägi-Karabahhi oma kontrolli all hoidnud.

Rahvusvahelise Punase Risti komitee teatas, et Aserbaidžaan on tõkestanud Karabahhile abi toimetavate konvoide juurdepääsu, mis põhjustab muret toidu- ja ravimipuuduse pärast.

Aserbaidžaani väitel lubatakse tsiviilisikud ja abikonvoid aga läbi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles