Prantsusmaal heitis uimastilennuki paanikas piloot narkolasti pardalt (3)

Copy
Prantsuse õhujõudude piloodid valmistuvad hävitaja Dassault Rafale õhkutõusuks Paya Lebari õhujõudude baasis Singapuris 28. juunil, võttes osa "Pegase 23" ühisõppusest. Pilt on illustreeriv.
Prantsuse õhujõudude piloodid valmistuvad hävitaja Dassault Rafale õhkutõusuks Paya Lebari õhujõudude baasis Singapuris 28. juunil, võttes osa "Pegase 23" ühisõppusest. Pilt on illustreeriv. Foto: Roslan Rahman / AFP / Scanpix

Prantsuse hävitaja võttis nädalavahetusel õhus vahele turistilennuki riigi kauges piirkonnas, viies paanikasse piloodi, kes heitis pardalt enam kui kümme kotti arvatavaid uimasteid, ütlesid julgeoleku- ja õhujõudude allikad uudisteagentuurile AFP.

Prantsusmaa üks kaasaegsemaid hävitajaid Rafale saadeti kontrollima ühekohalist väikelennukit kauges Ardeche'i piirkonnas laupäeval, kui see lendas läbi keelutsooni ühe tuumajaama lähistel ning lennundusametnikud pidasid lennuki manöövreid kahtlaseks.

Õhujõudude piloot nägi väikelennuki kokpitis väga kummalist käitumist ning «tõelist ärrituvust», ütles sõjaväe pressiesindaja AFP-le.

«Mõne minuti jooksul nägi ta, kuidas uks avanes ja sealt visati kotid välja.»

Arvatav smugeldaja on Poola kodanik, kel on varasemast olnud kokkupuuteid uimastikuritegudega. Mees võeti kinni, kui ta maandus Ardeche'i piirkonnas Lanases asuval lennuväljal, ütles kohalik prokuratuur teisipäeval avalduses.

Uurijad leidsid maapinnalt umbes 15 kotti, mis sisaldasid hinnanguliselt 30 kilogrammi valget pulbrit, mis läks analüüsi.

Ühtlasi leiti Poolas registreeritud lennuki kokpitist ja piloodi enda kotist kokku enam kui 45 000 eurot sularaha.

Prantsuse korrakaitsjad konfiskeerisid märtsis riigi põhjaosas enam kui kaks tonni kokaiini.

Mullu konfiskeerisid Prantsuse võimud kokku rekordilised 156,7 tonni uimasteid, selgub siseministeeriumi andmetest.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles