Poola sai esimese partii USA Abramsi tanke

Copy
Poola kaitseminister Mariusz Błaszczak peab Szczecini sadamas oma riigi armee sõduritele kõnet, taustal esimene saabunud partii USA M1A1 Abramsi tanke
Poola kaitseminister Mariusz Błaszczak peab Szczecini sadamas oma riigi armee sõduritele kõnet, taustal esimene saabunud partii USA M1A1 Abramsi tanke Foto: Marcin Bielecki / EPA / Scanpix

Poola sai täna esimese partii USAs toodetud Abramsi tanke, ütles kaitseminister Mariusz Błaszczak.

Poola võimud on tellinud Ühendriikidelt 366 Abramsit, esimesed 14 jõudsid nüüd Szczecini sadamasse. «Esimesed tankid on juba Poola pinnal, see on Poola sõjaväele tähtis päev,» ütles Błaszczak ajakirjanikele.

«Saame sel aastal veel tanke ja need moodustavad Abramsi tankide pataljoni,» ütles minister ja kiitis Abramseid kui maailma parimaid tanke.

Poola saab 1,4 miljardi dollari eest 116 tanki M1A1 Abrams, mida varem kasutas USA merejalaväekorpus. Eelmisel aastal ostis Poola veel 250 moodsamat M1A2, mis peaksid kohale jõudma 2024. aasta lõpus.

«Mitte igal riigil ei ole selliseid tanke, Poola on esimene väljaspool Ühendriike, kel on Abrams-tankide kõige moodsam versioon,» ütles Błaszczak.

Poola teatas jaanuaris plaanist tõsta kaitsekulutused sel aastal nelja protsendini sisemajanduse kogutoodangust.

Allkirjastatud on mitu relvalepet nii USA kui ka Lõuna-Koreaga, kellelt on tellitud tanke K2 Black Panther ja haubitsaid K9.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles