Kreml keeldus kommenteerimast kindral Surovikini vahistamist

Copy
Vene kindral Sergei Surovikin
Vene kindral Sergei Surovikin Foto: Sputnik / Gavriil Grigorov / Kremlin via Reuters / Scanpix

Venemaa presidendi pressisekretär Dmitri Peskov vältis täna vastust küsimusele, mis toimub praegu kindral Sergei Surovikiniga, ning soovitas pöörduda selle küsimusega kaitseministeeriumi poole.

«Ei, kahjuks mitte. Soovitan võtta ühendust kaitseministeeriumiga, see on ministeeriumi eesõigus,» vastas Peskov ajakirjanike küsimusele, kas ta saab kommenteerida teavet, et Surovikin on ametist vabastatud.

Peskovilt küsiti ka, kas president Vladimir Putin usaldab Surovikinit endiselt.

«Siin räägime sellest, et ta (Putin) on kõrgeim ülemjuhataja ja töötab koos kaitseministri ja peastaabi ülemaga. Mis puudutab ministeeriumi struktuuriüksusi, palun võtta ühendust ministeeriumiga,» vastas Kremli esindaja.

Kui Peskovil paluti selgitada, kus kindral Surovikin praegu on ja kas teave tema vahistamise kohta vastab tõele, vastas ta: «Mul pole midagi lisada sellele, mida ma sel teemal juba ütlesin.»

Ajakirjanikud palusid Peskovil kommenteerida ka, kas Kreml peab vajalikuks Prigožiniga suhelnud ja temaga sidemeid omanud julgeolekuametnike ametikohtadelt kõrvaldamist.

Peskov vastas: «See küsimus ei ole absoluutselt minu ala. Mul ei ole sel teemal rohkem midagi öelda.»

Hollandis baseeruv Vene sõltumatu ajaleht Moscow Times teatas kolmapäeval Surovikini vahistamisest. Info põhineb kahel Vene kaitseministeeriumi allikal.

USA ajaleht New York Times teatas varem ametlikele allikatele viidates, et Surovikin teadis Vene erasõjafirma Wagner juhi Jevgeni Prigožini mässuplaanidest ette. Lehega vestelnud ametnikud ütlesid, et said oma teabe USA luure olukorraaruannetest.

Surovikin kutsus nädalavahetusel avalikult Prigožinit üles lõpetama jõupingutused Venemaa sõjaväelise juhtkonna kukutamiseks.

Kõrged USA valitsusametnikud spekuleerisid, et kindral Surovikini ja Prigožini võimalik liit selgitaks, miks Prigožin, hoolimata tema juhitud Wagneri grupi äsjasest mässust, veel elus on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles