Vene meedia andmetel vabastati Surovikin pärast ülekuulamist (1)

BNS
Copy
Sergei Surovikin.
Sergei Surovikin. Foto: Vene kaitseministeerium

Vene kindralit Sergei Surovikinit ei vahistatud, vaid sõjaväelane kuulati üle ja vabastati seejärel, vahendas neljapäeval Vene meedia versiooni sündmuste käigust ukrainlaste uudisteagentuur UNIAN.

Kaks peastaabile ja Venemaa Föderaalsele Julgeolekuteenistusele (FSB) lähedast allikat ütlesid meediale, et Surovikinit ei vahistatud ja mees ei viibinud Lefortovo vanglas, vaid kindral kuulati üle ja vabastati seejärel.

Lääne meediakanal Bloomberg kirjutas samuti, et Surovikinit kuulati üle Prigožini mässu osas. Väljaande vestluskaaslase sõnul ei hoitud Surovikinit vanglas ning uurijad kohtlesid teda hoole ja ettevaatusega, et mitte vihastada tema toetajaid sõjaväelaste seas.

Hollandis baseeruv Vene sõltumatu ajaleht Moscow Times teatas kolmapäeval Surovikini vahistamisest. Info põhines kahel Vene kaitseministeeriumi allikal.

USA ajaleht New York Times teatas varem ametlikele allikatele viidates, et Surovikin teadis Vene erasõjafirma Wagneri juhi Jevgeni Prigožini mässuplaanidest ette. Lehega vestelnud ametnikud ütlesid, et said oma teabe USA luure olukorraaruannetest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles