Vene kindral Surovikin on olnud Wagneri salajane VIP-liige (3)

BNS
Copy
Sergei Surovikin
Sergei Surovikin Foto: Gavriil GRIGOROV / Sputnik / AFP / SCANPIX

Vene kindral Sergei Surovikin on olnud Vene erasõjafirma Wagner salajane VIP-liige, selgus neljapäeval uudistekanali CNN nähtud dokumentidest.

Dokumentide järgi oli Surovikinil Wagneri juures isiklik registreerimisnumber. Uudistekanali teatel pole teada, mida palgasõdurifirma VIPi liikmesus hõlmab või kas liikmesusest on näiteks rahalist kasu.

Lisaks on keskuse andmetel Wagneri VIP-liikmed olnud veel vähemalt 30 Vene relvajõudude ja luureteenistuste kõrget ametnikku.

Dokumendid sai oma valdusesse paguluses elava Vene oligarhi Mihhail Hodorkovski Dossier Center, mis avaldab Venemaa režiimiga seotud paljastusi ja edastas dokumendid telekanalile ainuõigusega.

Wagner ei ole CNNi kommentaaripalvetele vastanud.

Hollandis baseeruv Vene sõltumatu ajaleht Moscow Times teatas kolmapäeval Surovikini vahistamisest. Info põhines kahel Vene kaitseministeeriumi allikal.

USA ajaleht New York Times teatas varem ametlikele allikatele viidates, et Surovikin teadis Vene erasõjafirma Wagner juhi Jevgeni Prigožini mässuplaanidest ette. Lehega vestelnud ametnikud ütlesid, et said oma teabe USA luure olukorraaruannetest.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles