Sõjaväeallikas: tundmatud droonid ründasid Wagneri baasi Liibüas

Copy
Prantsuse luure tuvastas Wagneri võitlejad Aafrikas Malis
Prantsuse luure tuvastas Wagneri võitlejad Aafrikas Malis Foto: AP/Scanpix

Liibüa idaosas leidsid täna varahommikul aset droonirünnakud õhubaasile, mida kasutavad Venemaa erasõjaväe Wagner palgasõdurid, kuid ohvreid ei olnud, ütles sõjaväeallikas AFP-le.

Nimetuks jääda soovinud ametniku sõnul ei ole rünnaku korraldajad teada.

Rünnakud leidsid aset Benghazist umbes 150 kilomeetri kaugusel edelas Al-Kharruba õhubaasis. Tabamusi saanud baas on see, kus paiknevad Wagneri liikmed, ütles ta ja lisas, et rünnakud ohvreid kaasa ei toonud.

Liibüa on olnud üle kümne aasta pidevas on-ja-ei-ole-relvakonfliktis, kui 2011. aastal kukutati rahvaülestõusu järel riigi kauane ja värvikas diktaator Muammar Gaddafi. Pärast Gaddafi langust on Liibüasse tulnud mitu välisriiki oma erinevate huvidega.

Põhja-Aafrikas asuv riik on endiselt lõhestunud niinimetatud vahevalitsusega, mis tegutseb riigi lääneosas Tripolis, ning teise valitsusega idas, mida toetab sõjapealik Khalifa Haftar.

Lisaks palgatud võitlejatele Tšaadist, Sudaanist, Nigerist ja Süüriast on Haftarile appi tulnud ka wagnerlased, kes muuhulgas osalesid tema ebaõnnestunud katses haarata endale pealinn Tripoli.

Wagneri palgaarmee on endiselt aktiivne naftarikkas Liibüa idaosas, aga ka lõunas. Samas on osa sealsetest võitlejatest siirdunud oma igapäevast leiba teenima Malisse ja Ukrainasse, et toetada seal Venemaa agressiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles