AK David Vseviov: Prigožini marssi Moskva peale võib võrrelda farsiga, millel on režissöörid (3)

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Paljud Doni-äärse Rostovi elanikud toetasid rõõmsal meelel Jevgeni Prigožini juhitud mässu- või riigipöördekatset – fotol teeb tundmatu Rostovi mees Prigožiniga selfit vahetult enne tema ja ta eraarmee Wagneri lahkumist linnast.
Paljud Doni-äärse Rostovi elanikud toetasid rõõmsal meelel Jevgeni Prigožini juhitud mässu- või riigipöördekatset – fotol teeb tundmatu Rostovi mees Prigožiniga selfit vahetult enne tema ja ta eraarmee Wagneri lahkumist linnast. Foto: AP/Scanpix

Ajaloolane David Vseviov toob Venemaa toimuva mõistmiseks näiteid ajaloost ning selgitab sealse võimuvertikaali olemust. Aastasadu võimust võõrandunud rahvas ei hakka aga tema sõnul mässama enne, kui nälg selleks sunnib.

Seni on ka Putini võimu suhtes kriitilised tegelased ja suur osa rahvastki valmis ukrainlasi edasi tapma ning kui see enam ei õnnestu ja Venemaa kaotab sõja Ukrainas, oskavad diktaatori propagandistid kõike nii seletada, et rahvas taas rahule jääks.

Milliseid paralleele võib leida sõjakurjategija, kurjategijate väe juhi ja Vene presidendi kokana tuntud Jevgeni Prigožini tegevusega Venemaa ajaloost?

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles