POSTIMEES UKRAINAS Taskukoletis hävitas elu esimese lasuga Vene tiibraketi (5)

Copy
Pokemon ja tema õhutõrjerelv Igla, millest Ukraina rahvuskaardi võitleja lasi Kiievi kohal alla kaks venelaste tiibraketti
Pokemon ja tema õhutõrjerelv Igla, millest Ukraina rahvuskaardi võitleja lasi Kiievi kohal alla kaks venelaste tiibraketti Foto: Ukraina rahvuskaardi 1. presidendibrigaadi õhutõrjeüksus

Ma olen enesekindel, et saan sellele kuradima Vene raketile pihta! Sellise suhtumisega sihtis nooruke Ukraina sõdur esimest korda elus Vene tiibraketti ning lasi selle oma esimese lasuga alla. Kiievi kaitsmisel on tema skoor Vene rakettidega tänaseks kahest kaks.

«Sa lihtsalt pead olema eneses kindel. Mina olin,» ütles Ukraina rahvuskaardi 1. presidendibrigaadi õhutõrjeüksuse 20-aastane sõdur. «Mind on selleks välja õpetatud. Kui lähen positsioonile, olen valmis.»

Ukraina õhutõrje on tänu uutele, läänest saadud Patriot- ja teistele raketisüsteemidele tõhustanud kaitset oma linnade kohal Venemaa raketirünnakute eest, kuid saadab samal ajal korda imesid ka mitukümmend aastat vanade, Nõukogude päritolu õhutõrjerelvadega.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles