Keenia liiklusõnnetuses hukkus vähemalt 51 inimest

Copy
Sõidukivrakid sündmuspaigal.
Sõidukivrakid sündmuspaigal. Foto: AFPTV/AFP/Scanpix

Vähemalt 51 inimest hukkus eile õhtul Keenia lääneosas elava liiklusega ristmikul, kui ilmselt juhitavuse kaotanud veoauto teisi sõidukeid ja jalakäijaid rammis, teatas politsei.

Politsei teatel on õnnetuspaigas leitud 51 surnukeha, kuid tõenäoliselt on rusudes veel ohvreid. Keenia Punase Risti teatel viidi haiglatesse 32 vigastatut.

Tugevad vihmad takistavad päästeoperatsioone, teatas kohalik meedia.

«Kahtlustame, et veok, mis sõitis... Kericho poole, kaotas juhitavuse ja rammis bussipeatuses seisnud inimesi täis matatusid (kohalikud väikebussid), sõitis neist üle ning vigastas bussipeatuses seisnud reisijaid ja jalakäijaid,» ütles kohalik politseiülem Geoffrey Mayek AFPle pärast Kericho ja Nakuru linnade vahelisel maanteel toimunud õnnetust.

Kohalike telejaamade postitatud piltidel on näha mitut purustatud sõidukit.

«Mu süda on muserdatud,» kirjutas Kericho kuberner Erick Mutai Facebookis.

«Kericho elanike jaoks on see sünge hetk. Tunnen südamest kaasa peredele ees, kes kaotasid äsja oma lähedased,» ütles ta, lisades, et kiirabi on mobiliseeritud ja kõik tervishoiuasutused on valmisolekus.

Keenia transpordiminister Kipchumba Murkomen külastas täna hommikul õnnetuspaika ja lubas, et võimud asuvad turgusid maanteede äärest eemale paigutama, et tulevikus sääraseid õnnetusi vältida.

Valitsuse statistika kohaselt on Keenia teedel hukkunute arv viimastel aastatel kasvanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles