Ukraina piirivalve: Valgevenesse võib suunduda kuni 8000 Wagneri sõdurit (2)

Copy
Valgevene riigipea Aljaksandr Lukašenka külastamas Minski lähedal asuvat sõjaväekompleksi.
Valgevene riigipea Aljaksandr Lukašenka külastamas Minski lähedal asuvat sõjaväekompleksi. Foto: Reuters/Valgevene presidendi pressiteenistus/Scanpix

Ukraina piirivalve pressiesindaja hinnangul võib Valgevene võtta Venemaalt vastu kuni 8000 Wagneri sõdurit. Hetkel on olukord Ukraina-Valgevene piiril siiski rahulik, kuid ukrainlased jälgivad Valgevenes toimuvat hoolikalt.

Kui varem kasutasid Vene väed Valgevenet põhiliselt üksuste väljaõppeks ja sõjalennukite baasideks, siis nüüd on ukrainlased sunnitud tugevdama oma piiri Valgevenega seoses riiki suunduvate Wagneri sõduritega.

Ukraina piirivalve pressiesindaja Andri Demtšenko ennustab, et seoses uute majutuskohtade tekitamisega palgasõduritele Valgevenes, võib eeldada sinna tuntavat täiendava Vene väekoosseisu liikumist.

«Palgasõdurite arv, millega Lukašenka veel nõustuda saab, võib kerkida küllaltki märkimisväärseks. See võib olla kuni 8 000 inimest,» kommenteeris ta väljaandele Ukrinform

Juba praegu viibib Demtšenko hinnangul Valgevenes umbes 2 000 Vene relvajõudude võitlejat.

Hetkel asuvad Vene sõdurite paiknemisalad Valgevenes Ukraina piirist siiski kaugel, kuid sellest hoolimata valmistavad ukrainlased end ette võimalikeks provokatsioonideks ja sabotaažiks.

Pressiesindaja rõhutas, et Ukraina põhja ringkonna üksused mõistavad ohte hästi ning on koos teiste kaitseväe komponentidega pidevas valmisolekus reageerimaks vaenlase võimalikele tegevustele.

Demtšenko kinnitusel on olukord piiril praegu täielikult kontrolli all ja Vene ründerühmitusi Valgevene-Ukraina piirile kogunenud pole.

Tagasi üles