Vene võimud kuulutasid Boriss Grebenštšikovi välisagendiks

BNS
Copy
Boriss Grebenštšikov ja ansambel Akvarium esinemas 2018. aastal Tallinnas.
Boriss Grebenštšikov ja ansambel Akvarium esinemas 2018. aastal Tallinnas. Foto: Konstantin Sednev / Eesti Meedia / Scanpix

Venemaa justiitsministeerium kandis tuntud muusiku Boriss Grebenštšikovi välisagentide nimekirja.

«Grebenštšikov viis välisriikides läbi kontserttegevust, et anda Ukrainale rahalist abi, võttis sõna sõjalise erioperatsiooni vastu Ukrainas ja sai toetust välisallikatelt,» tsiteeris uudisteagentuur Interfax ministeeriumi eilset teadet, kus kasutati Kremli väljendit sõja kohta Ukrainas.

Mais koostati Grebenštšikovile protokoll ning Moskva Tverski kohus süüdistas teda väidetavalt valeuudiste edastamises sõja kohta.

Ansambli Akvarium juht Grebenštšikov elab Suurbritannias ja toetab Ukrainat juba pikka aega. Ta on oma esinemistel ja intervjuudes korduvalt öelnud, et ta ei naase Venemaale seni, kuni seal on võimul türann ja mõrvar Vladimir Putin.

Ta toetab ka Alla Pugatšovat, Maksim Galkinit ja teisi Vene tähti, kes on julgenud astuda vastu sõjale ja Putini režiimile.

Portaali Unian teatel kirjutasid Sergei Babkin ja Boriss Grebenštšikov ka laulu sõjast Ukrainas.

1953. aastal Leningradis sündinud Grebenštšikov on Vene roki rajajaid, kes asutas 1972 ansambli Akvarium. Hariduselt on ta rakendusmatemaatik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles