Vasakule lükatud Tinder lõpetas Venemaal töö

Postimees
Copy
Kohtingurakenduse Tinder avaekraan
Kohtingurakenduse Tinder avaekraan Foto: AKHTAR SOOMRO / REUTERS / SCANPIX

Maailmas tuntud kohtingurakendus Tinder lõpetas eile Venemaal tegevuse. Selle sammuga liituti mitme teise lääne ettevõttega, mis on pärast eelmise aasta 24. veebruari teatanud Vene turult lahkumisest.

«Match Groupi kaubamärgid, sealhulgas Tinder, on astunud samme oma teenuste sulgemiseks Venemaal. Selle raames lõppes juurdepääs Tinderile Venemaal 30. juunil 2023,» seisab kohtingurakenduse ametlikul veebilehel.

Ettevõtte otsus lõpetada tegevus Venemaal avalikustati maikuus vahetult pärast seda, kui firma oli oma veebilehel teada andnud, et on pühendunud inimõiguste kaitsmisele.

Eile korraldati Tinderi Venemaalt lahkumise puhul Sotšis väidetavate kohalike loomeinimeste poolt firmale ka nii-öelda matused.

Portaali The Moscow Times andmetel oli Tinderil enne eelmise aasta 24. veebruari Venemaal umbes 3,5 miljonit kasutajat, kellest eilseni olid veel aktiivsed umbes 1,1 miljonit inimest.

Pärast Venemaa mullust sissetungi Ukrainasse teatasid paljud lääne firmad, et peatavad Venemaal tegevuse või lahkuvad riigist jäädavalt. Lahkujate seas on juba olnud näiteks McDonald's, Coca-Cola, Starbucks ja Heineken. 

Tuntud kohtingurakendustest lahkusid Tinderist märksa varem Venemaalt veel sellised brändid, nagu Badoo ja Bumble.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles