Vilnius peidab NATO tippkohtumise eel tänavatelt vanad trollibussid (1)

Carlos Kleimann
, toimetaja
Copy
Vana trollibuss Vilniuses.
Vana trollibuss Vilniuses. Foto: Julius Kalinskas/Scanpix

Ülejärgmisel nädalal Leedu pealinnas Vilniuses aset leidev NATO tippkohtumine on motiveerinud kohalikke võime tänavaid ilustama. Üldine linnapildi viimistlus hõlmab endas muuhulgas linna ühistranspordivõrku teenindavate vanimate trollibusside ajutist peitmist.

Lisaks sisulistele diplomaatilistele ettevalmistustele puhuvad leedukad Vilniuse linnapilti uut elu sisse läbi erinevate hooldustööde lennujaamas, tänavatel, ürituse toimumispaigas ning isegi vanalinnas, kus nii mõnigi vanem hoone on saanud endale selleks suveks uue fassaadi.

Muutused tänavatel puudutavad ka ühistransporti, kust peidetakse ajutiselt linnale iseloomulikuks saanud vanad Tšehhoslovakkias toodetud trollibussid, vahendab kohalik rahvusringhääling LRT.

«NATO tippkohtumise ajal sõidavad linnas uued trollid, samas kui vanad Škoda trollid lastakse välja ainult siis, kui on vaja planeeritud marsruute muuta või täiendada,» teatas Vilniuse ühistransporti korraldava ettevõtte pressiesindaja Giedrė Buivydaitė.

Kahepäevase tippkohtumise ajal muudetakse ühistranspordi marsruute ja sõiduplaane nii, et need mööduksid liikluspiiranguga aladest. Et kohalikele elanikele sellega kaasnevaid ebamugavusi korvata, on 10.-13. juulini ühistransport linnas kõigile tasuta.

NATO Vilniuse tippkohtumine toimub 11.-12. juulini ning leiab Leedus aset esmakordselt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles