Põud Mehhikos Armastatud tšillikastme hind lööb USAs rekordeid

Postimees
Copy
Ettevõtte Huy Fong Foodsi Sriracha kaste poelettidel.
Ettevõtte Huy Fong Foodsi Sriracha kaste poelettidel. Foto: Justin Sullivan / AFP / Scanpix

Pikaajalise põua tõttu Mehhikos on USA poelettidelt kadunud armastatud rohelise korgiga Sriracha kaste, mida toodab ettevõtte Huy Fong Foods. Suur nõudlus kastme järele on äratanud veebipoodide edasimüüjad, kes küsivad ühe pudeli eest enneolematuid summasid.

Põud Mehhikos ja veevarude vähenemine Colorado jões on toonud kaasa punaste jalapenode nappuse, mis on taipäraselt terava Sriracha kastme valmistamisel peamiseks koostisosaks.

Veebikaubamajades on see löönud kuulsa kastme hinna lakke. CNNi andmetel tuleb ainuüksi ühe pudeli kastme eest käia eBays välja pea 65 eurot ning Amazonis küsitakse sama pudeli eest lausa 110 eurot.

Poelett Californias, millel on näha tühimik kohas, kus on tavaliselt Huy Fong Foodsi Sriracha kaste.
Poelett Californias, millel on näha tühimik kohas, kus on tavaliselt Huy Fong Foodsi Sriracha kaste. Foto: JUSTIN SULLIVAN

Ameerikas kasvab ka teisi tšilli sorte, millel on Sriracha kastme tegemiseks vajalik teravus olemas, kuid siiski märkavad Sriracha austajad erinevust ja jäävad originaaltootele truuks.

«Sriracha puhul määrab selle eriline maitse ja kvaliteet viisi, kuidas peate jalapenosid sööma, sest see pakub ainulaadset maitsenüanssi, mida tarbijad armastavad,» ütles väljaandele The Guardian kommentaari andnud taimeteadlasest tšilliekspert Stephanie Walker.

Sealsamas nõustus temaga teenindaja Andre Nguyen, kelle sõnul eelistavad kliendid alati ehtsat Sriracha kastet teistele brändidele, kes originaali kopeerida üritavad. «Sriracha kastme maitse on nii ainulaadne, et seda on raske jäljendada,» ütles ta.

Sriracha kastet tootva Huy Fong Foodsi esindaja sõnul on ettevõte tänulik oma klientidele kannatlikkuse ja mõistmise eest ning firmas tehakse suuri jõupingutusi selleks, et tulevikus poeletid tühjaks ei jääks, vahendab CNN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles