Läti julgeolekujõud on taas valvel

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti peaminister Ivars Godmanis.
Läti peaminister Ivars Godmanis. Foto: Reuters / Scanpix

Läti parlamendis toimub neil tundidel erakorraline istung, kus seimi saadikud hääletavad eesmärgiga tagandada peaminister Ivars Godmanise valitsus.


Leta teatel on seimihoone ette toodud lisajõude, kes on kõrgendatud valmisolekus. Korrakaitsjad on sulgenud seimihoone lähistel asuva Jēkaba tänava ja paigaldanud parlamendi juurde viivatele tänavatele tõkked.

Seimi ette kogunes sadakond meeleavaldajat, kuid politsei teatel möödus kogunemine rahulikult. Praegu on parlamendi ette jäänud veel kümmekond protestijat. 

Meeleavaldajad on heas meeleolus ja lehvitavad Läti lippe. Osa neist tõi ministritele ja rahvasaadikutele koguni kingitusi, mis jäeti seimi treppidele. Näiteks transpordiminister Ainārs Šlesers sai kingituseks kaks raamatut.

Mõnel protestijal on käes loosung, mis nõuab seimi laialisaatmist ja erakorralisi valimisi. 

Sündmuspaigal on hulgaliselt korrakaitsejõude ja ajakirjanikke.

34 erakonna Uus Aeg parlamendifraktsiooni saadikut tegid seimile ettepaneku valitsus laiali saata. Kõik koalitsioonierakonnad on kinnitanud, et toetavad Godmanise jätkamist valitsusjuhina.

Ainārs Šlesers

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles