Moskva linnapea väide: tõrjusime järjekordse Ukraina droonirünnaku (1)

Postimees
Copy
"Droonivaba tsoon" ütleb silt Kremli-lähistel Moskvas. Foto tehtud droonirünnaku järgsel hommikul 4. mail 2023.
"Droonivaba tsoon" ütleb silt Kremli-lähistel Moskvas. Foto tehtud droonirünnaku järgsel hommikul 4. mail 2023. Foto: Bai Xueqi/ZUMAPRESS.com

Moskva linnapea süüdistas täna hommikul Ukrainat droonirünnakus Venemaa pealinnale ja sellega piirnevale oblastile, mis väidetavalt häiris ajutiselt ka kohaliku lennujaama tegevust.  

«Praegu on õhutõrjejõud rünnakud tõrjunud,» kirjutas Moskva linnapea Sergei Sobjanin Telegramis. «Kõik avastatud droonid on likvideeritud, vigastatuid ei ole.»

Moskva Vnukovo lennujaamas piirati täna hommikul maandumisi ja õhkutõusmisi «tehnilistel põhjustel, mis ei ole lennujaama kontrolli all,» teatas Venemaa Föderaalne õhutranspordiagentuur ehk Rosaviatsija Telegramis.

Kaks drooni tulistati alla Moskva oblasti kohalt ja üks naaberpiirkonnas Kalugas, väitis Venemaa riiklik uudisteagentuur TASS täna, viidates hädaabiteenistustele.

«Esialgsetel andmetel liikus kolm drooni eri aegadel Moskva suunas,» tsiteeris TASS.

Kaks drooni peeti kinni Moskva oblastis Novaja Moskva rajoonis ja üks Kaluga oblastis, mis asub Moskva oblastist vahetult edelas.

Uudisteagentuur RIA teatas, et kaks drooni tulistati alla Valuevo küla lähedal. Küla asub Kremlist umbes 30 kilomeetrit edelas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles